استراتژی ورود به بازار چیست؟ و چگونه تدوین می شود؟
استراتژی ورود به بازار(Go-to-Market) برنامه ای منظم است که کمک می کند مشتریان دائم و ایده آل مارکتینگ خورا مشخص و تعریف کنید، اهداف را تنظیم کرده و بتوانید محصولتان را برای عرضه آماده نمایید.
استراتژی ورود به بازار به شما کمک می کند بتوانید در حلقه ی کلیدی کسب و کارهای مشابه با مارکتیگ خود بمانید و از نیازهای بازار کاریتان مطلع شده و آنرا با برنامه ریزی صحیح به نفع خود تمام کنید و در نتیجه ارائه محصول بیشتری را داشته باشید.
باما همراه باشید زیرا در ادامه می خواهیم استراتژی ورود به بازار را به صورت دقیق تر بررسی کرده و از ویژگی ها و نحوه ی صحیح ورود در آن آگاه شویم.
چرا استراتژی ورود به بازار مهم و ضروری است؟
استراتژهای ورود به بازار یک سری اطلاعاتی را برای کارفرماها ایجاد میکنند که بتوانند در مقابل رقبا از جایگاه ویژه و موثری برخوردار باشند. از همین رو استراتژِی ورود به بازار به شما کمک می کند تا با مشتریان ومراجعین خود ارتباط بهتری داشته باشید و خود را جای آنها بگذارید تا هرمشکلی که احتمال دارد مشتریان با ان روبه رو شوند و تجربه کنند را بلرطرف نمایید.
استراتژی های ورود به بازار بسیار مهم می باشند، زیرا فروش یک محصول چه در حالت عادی و چه در عرصه ی بازارهای بین المللی نیازمند به برنامه ای دقیق است. استفاده منظم از این استراژدی ها شرکت را در قبل، بعد و حتی هنگام ورود به بازار حمایت کرده و سازماندهی می کند و از آنجایی که هر شرکت بسته به عرصه کاری خود اهداف خاص و مختلفی برای ورود به عرصه ی بازارهای بین المللی دارند، داشتن دست باز برای گذینه و انتخاب های متفاوت می تواند به شرکت این فرصت را بدهد تا استرانژی ورود به بازار متناسب با اهداف خود را انتخاب کند.
پایه های اصلی استراتژی ورود به بازار
تعیین و تعریف محیط بازار: کدام بازار ها برای ارائه محصول مورد نظر مناسب هستند و هدف قرار خواهند گرفت؟
مشتریان: مخاطبان و خریداران موجود در این بازارها چه کسانی هستند؟
جایگاه و تعیین ارزش محصول: چه محصولاتی باید به فروش برسد و ارزش و تفاوت های آن با سایر محصولات موجود در بازار چیست؟
قیمت: بهترین هزینه محصول برای هر دو طرف فروشنده و مصرف کننده چقدر باید باشد؟
چگونه می شد یک استراتژی موفق و موثر را ایجاد کرد؟
در ادامه می خواهیم به 4 مورد از استراتژی های موفق ورود به بازار را برای شما به صورت گسترده تر بپردازیم.
شخصیت شناسی خریداران
اولین قدم در استراتژی ورود به بازار شناخت و شناسایی ویژگی خریداران است. قبل از عرضه ی محصول در بازار، مشتریان شما و به طور کلی افرادی افرادی که در گروه واحد تصمیم گیری قرار گرفته اند چه کسانی هشتند.
در اینجا ممکن است این سوال پیش بیاید که تصمیمی گیرنده ها چه کسانی هستن؟
در واقع باید بگوییم اغلب تعداد زیادی از افراد برای خرید یا ارائه خدمات شما دخیل اند. به طور کلی هر چقدر هزینه ی محصول بالاتر باشد، افراد بیشتری در این تصمیم گیری ها دخیل هستند. به اعضای یک گروه که تصمیم گیرنده ها انرا تشکیل می دهند، مرکز خرید می گویند.
به عنوان مثال:
کارفرما در ابتدا سود اولیه را محاسبه می کند، اینفلوئنسرها در فضای مجازی و هرکجای دیگر افراد را به خرید این محصول ترغیب می کنند و در نهایت تصمیم گیرندگان تایید نهایی را مهر زده و انجام می دهند.
ارزش محصول یا خدماتتان را مشخص کنید. بهتر است برای پایه گذاری استراتژی ورود به بازار از همان ابتدا مشخص کنید که چگونه محصول یا خدمات شما می تواند به حل مشکل پیش آمده برای خریداران بپردازد و آنهارا حل کند.
در این روش بهتر است یک جدول برای ارزیابی و ارزش مشتری تعیین کنیم که به آن ماتریس ارزش یابی نیز می گویند که برا هرکدام خریداران محصول این مورد به صورت جداگانه عمل می کند. این جدول به گونه ای است که نقطه ضعف ها و ایراداتی که محصول شما برای حل یک سری مشکلات ارائه داده شده است را در بازاریابی مطرح شده و وارد جدول یا همان ماتریس ارزش می شود.
استراتژی و تعیین بازاریابی
در این مرحله استراتژی ورود به بازار باید از تجربیات، مهرت ها و تبلیغاتی که در مورد بالا به دست آورده اید، استفاده کنید. در این مرحله باید تبلیغات خود را نهایی کنید، موارد نهایی و مکمل های موردنیاز برای فروش یک محصول را تعییین کنید و همچنینی در آخر نیز باید تعداد روند پیش رو برای خریدار را مشخص کرده و نحوه ی استفاده صحیح از محصولتان را برای مشتریان تعریف کنید.
استراتژی تعیین قیمت
در این مرحله باید با دقت به استراتژی های ورود به بازار خود فکر کرده و آنها را با دقت بررسی کنید، زیرا استراتژی تعیین قیمت یا همان قیمت گذاری ارزشی را که برای محصولتان قائل هستند را به مشتریان ارائه دهد.
باید در این استراتژی در نظر بگیرید که می خواهید محصول با کیفیت خود و مرغوب خود را با فروش کم به اتمام برسانید یا همان محصول را با زیر قیمت اما با خرید بیشتر در تعداد بالا تر به اتمام برسانید و از رقیبانتان پیشی بگیرید.
استراتژی های ورود به بازار بین المللی
همان طور که در مطلب بالا اشاره کردیم، استراتژی برای ورورد به یک بازار کار بسیار مهم می باشد، و همین استراتژی ها نیز در عرصه ی بازارکاری بین المللی از اهمیت دو چندانی برخوردار می شوند. در ادامه به طور خلاصه می خواهیم به 2 نمونه از برترین استراتژی ها برای ورورد به بازارهای بین المللی خواهیم پرداخت.
سرمایه گذاری های مشترک
برخی شرکت ها با شریک شدن و ایجاد سرمایه گذاری مشترک قصد ورود به بازارهای بین المللی و جهانی را دارند، در واقع یک استراتژی بین المللی را می ساند تا ریسک ورود به بازار را به حداقل کاهش دهند و کم ترین ضرر مالی را به هم همراه داشته باشند.
سرمایه گذاری های مشترک معمولا شرکت های بزرگ را الگوی خود قرار داده و مانند آنها عمل می کنند تا پتانسیل کسب درآمد بیشتری نسبت به ششرکت های فردی داشته باشند. هرچند باید به این نکته اشاره کرد که در سرمایه گذاری های مشترک خطرعدم تعادل برای شرکت ها نیز وجود دارد اما نگران نباشید با حفظ فرایند های استاندارد می توان از ایجاد این خطر جلوگیری کرد.
صادرات
صادرات، صادرات شامل بازاریابی محصولات تولید شده در کشور برای کشورهای هدف می شود. برخی از این صادرات، صادرات مستقیم می باشد که در این روش شخص ثالثی وجود ندارد و محصولات به طور مستقیم صادر شده و به فروش می رسند، این روش برای برندهای معروف و لوکس و یا شرکت هایی که از گذشته تا امروز محصولات خود را در عرصه ی بین الملل تبلیغ می کردند کارآمد می باشد.
جمع بندی
استراتژی ورود به بازار یک برنامه ریزی دقیق و اثر بخش است که به شما کمک می کند اطلاعات مفید و کلیدی محصول را شناسایی کرده و هنگام مواجهه با بازار و مشتریان جدید بتوانید سربلند و موفق باشید و عمل کنید.
در این مقاله تمام تلاشمان را به کار گرفتیم تا قدم به قدم این استراتژی را برای شما واظح تر و دقیق تر توظیح دهیم و حتی شما را برای عرصه های بین المللی نیز اماده سازیم .
کلینیک ام بی ای در تلاش است تا به رشد فیزیکی و رشد دیجیتال سب و کار ها کمک کند. ما این هدف را با ارائه مشاوره رایگان کسب و کار، آموزش های کاربردی در بلاگ و ارائه خدمات دیجیتال مارکتینگ مانند طراحی سایت در شیراز، عملی می کنیم.
امیدواریم از مطالعه ی این مطلب لذت برده باشید و برای شما مفید واقع شده باشد.